Gyors átállásra kérik a Tigáz előfizetős fogyasztóit

A Tigáz előrefizetős mérővel rendelkező lakossági ügyfelei részéről komoly együttműködésre van szükség ahhoz, hogy október 1. után - amikor a szolgáltató összes lakossági fogyasztója átkerül az államhoz - e körnél is fennmaradjon a gázszolgáltatás.

A Tigáz előrefizetős mérővel rendelkező fogyasztói ellátását az eredetileg a kijelölt október 1-i időpont előtt, folyamatosan veszi át az állami Főgáz - derül ki a folyamatot lebonyolító Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közleményéből.

Mint emlékezetes, a Tigáz 1,2 millió lakossági (szaknyelven egyetemes) fogyasztója ellátását október 1-i hatállyal venné át az állami Főgáz. Ez nem jár átszereléssel, csak a számla kibocsátója változik. A zavartalan átállás érdekében - amibe beleértendő a mérő feltöltése is - már áprilisban megkezdődik a mérők átállítása és a feltöltőkártyák cseréje - írják.

Ennek érdekében a két cég az érintetteknél "kezdeményezi a szabad kereskedőváltást". Magyarul a fogyasztó közreműködését kérik a mérőállításhoz és a kártyacseréhez. Az együttműködők így már október 1-je előtt átkerülnek a Főgáz ellátási körébe. Azok, akikkel nem sikerült kapcsolatba kerülni, október 1-től szintén átkerülnek a Főgázhoz, de csak akkor kapnak gázt, ha ezután segítik az óraállítást és a kártyacserét. A Tigáz minderről részletes tájékoztatást küld.

A hagyományos mérővel rendelkező fogyasztóknak hasonló teendőik nincsenek, ők az eredeti terveknek megfelelően október 1-től kerülnek át a Főgázhoz - írják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.