Gyengüléssel indította a napot a forint

A forint gyengült az euróhoz képest kedden kora reggel. A szakértők többsége szerint napközben az euró erősödik majd a forinthoz viszonyítva, de valószínűleg nem túl jelentősen. Kilenckor 288,20 forintot ért a hétfő késő esti 286,98 forint után (+0,74 százalék). A dollár 220,08 forintról 224,01 forintra erősödött (+1,79 százalék).

A megfigyelők rámutattak arra, hogy hétfőn különösen a zloty  három százalék körüli drágulására emelkedtek a közép-európai  devizák. Ennek a hatására a forint január 29-ike óta legmagasabb  szintre nőtt az euróhoz viszonyítva.
A térségbeli devizákat erősítette az a derűlátás is, hogy talán  már kedden jóváhagyják a 800 milliárd dolláros amerikai  gazdaságélénkítő csomagot.

A zloty esetében kedden szerény korrekció várható, ami  gyengítheti a forintot az euróhoz képest. Az Erste Bank előrejelzése szerint az idei első félévben 280-290  forint között mozog majd az euró. A forintot erősíti mindenképpen az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) pénteki bejelentése arról,  hogy több mint három hónapos kihagyás után csütörtökön ismét államkötvény aukciót tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.