Gyengül a kereslet az olaj iránt

Az olaj az egy hónapja mért első heti visszaeséséhez közeledik, mivel az amerikai kereslet gyengül a líbiai zavargásokból kifolyólag.

Az olaj értéke 1,1 százalékkal gyengült a mai nap folyamán, miután az amerikai nyersolaj-raktárkészletek a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek - írja a TőzsdeFórum. Szaúd-Arábiában tegnap a rendőrség a tüntetők közé lőtt, mely zavargásokat okozott. Az áprilisi szállítású olaj értéke 1,12 dollárral esett vissza 101,58 dolláros hordónkénti árfolyamra, tegnap pedig 1,68 dollárral csökkent az olaj értéke, mely 1,6%-os visszaesésnek felelt meg.

Az arany a hat hete látott legnagyobb visszaeséséről mutatott kismértékű emelkedést ma, miután a közel-keleti és az észak-afrikai zavargásokból kifolyólag a befektetők a nemesfémet látják biztos menedéknek. Az azonnali szállítású arany árfolyama 0,2 százalékkal emelkedett unciánkénti 1414,05 dollárra, miután tegnap a január 27-i nap óta látott legnagyobb mértékű visszaesést, az 1,3 százalékos gyengülést produkálta. A tegnapi esés a dollár erősödésének volt köszönhető. Az áprilisi szállítású arany árfolyama 1413,3 dolláros unciánkénti árfolyamon maradt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.