Gyengül a forint

Az IMF-Európai Unió hitelcsomag körüli kérdőjelek is gyengítik a magyar fizetőeszközt.

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon, csütörtökön kora délelőtt az eurót 310,28 forinton jegyezték a szerda délutáni 308,70 forint után. Devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére elmondták, hogy általános a világpiaci bizonytalanság, amit tetéz, hogy kérdéses Magyarország számára az Európai Unió-IMF finanszírozási csomag elérhetősége, miután az IMF a magyar kormánnyal ellentétben készléti hitelről beszél. 

A kereskedők megjegyezték, a forint piaca labilis, viszonylag kis tételek nagy mozgást produkálhatnak az árfolyamokban. A piacokon kockázati tényező az is, hogy a Spanyolország és Olaszország finanszírozása a jövő év első negyedévében "rázós" lesz és kérdéses a január 9-re tervezett Sarkozy-Merkel találkozó eredménye is, amelyen előrehaladást kellene elérni az euróválság leküzdésében.

 Szerda délutánra nagyot esett a forint árfolyama a fontosabb devizákkal szemben az euró gyengülése miatt, de reggelre a magasabb szinten stabilizálódott. Kora délelőttre viszont a reggeli 309,76 forintos euró árfolyam 310,28 forintra erősödött.

A svájci frankot csütörtökön kora délelőtt 254,55 forinton jegyezték a reggeli 254,17 és a szerda délutáni 253,23 forint után. Egy dollár csütörtökön kora délelőtt 240,29 forintot ért, míg reggel 239,26 forinton, szerda délután pedig 237,45 forinton állt az árfolyama.  A jen kurzusa csütörtökön délelőtt 3,0923 forint volt, reggel 3,0776, szerda délután pedig 3,0547 forinton jegyezték a japán devizát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.