Gyengül a forint és a tőzsde is

Gyengült a forint és esett a Budapesti Értéktőzsde is a reggeli nyitáskor. Az elemzők egész napra esést jósolnak és a 270-es euróárfolyamot sem tartják kizártnak.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 490,33 pontos csökkenéssel, 11.951,96 ponton nyitott kedden, ami a tegnappi záró értékéhez képest 3,94 százalékos visszaesés. Délelőtt tíz órára 12.150 pont köré erősödött az index. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője ennek ellenére egyelőre kétséges mértékű esést valószínűsít a mai napra. - Az amerikai hálaadás után a részvényeladás is megérkezett a piacra - mondta az elemző. Hozzátette, hogy nincs olyan új tényező, amihez köthető az esés, a múlt heti emelkedés után viszont törvényszerű a korrekció. Az elemző szerint az OTP árfolyama ismét a 3 ezer forintos szint  alatt mozoghat. Napközben nem várható piacbefolyásoló adat, délután viszont az amerikai tőzsdék nyitása lehet mérvadó az európai piacokon. A Mol árfolyama 340 forinttal, 3,24 százalékkal 10.160 forintra, az OTP részvények ára 0,85 százalékkal 2.930.ra esett. Gyengült a Magyar Telekom, az Egis és a Richter is.
A régiós devizákkal együtt gyengülő tendenciát követ a forint. Az eurót 262,20 forinton jegyezték reggel nem sokkal a nyitás után. Tegnap délután még 261,92 forint volt az árfolyam. A rekord alacsony lengyel és magyar feldolgozóipari beszerzőmenedzser-mutatók közzétételét követően tegnap gyengült a zloty is. A folyamatot erősíti a nemzetközi devizapiacokon ismét érzékelhető kockázatkerülő magatartás, valamint a dollárral szemben gyengülő euró által, a térségbeli devizákra kifejtett nyomás is. A héten a 270 forintos euró árfolyam megközelítésére számítanak a devizapiacon. A dollárt 208,35 forinton jegyezték kedden kora délelőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.