Gyáravatás Győrben

Hétfőn avatják fel a németországi székhelyű Rehau-cégcsoport győri gyárát a város ipari parkjában; a társaság korábbi közlése szerint a 60 millió euróból épülő üzemben az Audi három modelljéhez gyártanak lökhárítókat.

A tavaly júliusi alapkőletételkor azt közölték: a 10 hektáros területen felépülő 26 ezer négyzetméteres üzem a beruházás első fázisa lesz. A modern, környezetkímélő technológiával megépülő létesítményben mintegy 200 ember kap állást, akiknek háromnegyed része a termelésben vesz részt. A 60 millió eurós (körülbelül 18 milliárd forintos) beruházáshoz 985 millió forintnyi uniós, illetve magyar pályázati támogatást nyert el a társaság.

Markus Grundmann ügyvezető igazgató akkor elmondta, hogy a polimereket gyártó cégcsoport két évtizede van jelen Magyarországon. Eddig az építőipar és az ipar, jellemzően a bútorgyárak számára állított elő terméket, most azonban, harmadik ágazatként, az autóipart is kiszolgálják.

Arról, hogy a mostani beruházást követi-e második fázis, az igények tükrében döntenek; a mostani projekt eredményeként összesen évi félmillió első és hátsó lökhárítót tudnak majd előállítani, a munkák teljes vertikumát helyben végezve - tette hozzá. Az MTI érdeklődésére az ügyvezető igazgató közölte: az üzem kapacitása az Audi igényeinek kielégítésére lesz elegendő. A Győrben készülő A3 és TT, valamint a pozsonyi gyárban összeszerelt Q modelleket látják el termékeikkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.