GVH: Vihetik a Miskolci Tejüzemet

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. megvásárolja a felszámolás alatt álló Minna Tejipari Zrt. Miskolci Tejüzemét.

A GVH közlése szerint az engedély nem csak az ingatlan és a rajta lévő felépítmények megvásárlására terjed ki, hanem magába foglalja a "Minna KAUKÁZUSI KEFÍR", a "MINNA COOL MIX" és a "Minna minden napra" színes ábrás védjegyeket is.

A versenyhivatal az összefonódás horizontális hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mind a Naszálytej, mind pedig a Miskolci Tejüzem foglalkozik nyerstej feldolgozásával, valamint egyes tejipari termékek előállításával és értékesítésével, azonban a két vállalkozás együttes magyarországi piaci részesedése - mindkét árupiacon - 20 százalék alatt marad. Így az összefonódás nem jár horizontális hatással.

A GVH nem azonosított káros vertikális hatást sem. A két tulajdonos - a Szatmári-csoport és a Jászapáti-csoport - nyerstej-értékesítésből, valamint a Miskolci Tejüzem és a Naszálytej nyerstej-beszerzésből származó együttes magyarországi részesedése nem éri el a 30 százalékot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.