GVH: a MET viheti a GDF Suez földgáz üzletágát

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. (MET) átvegye a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. földgáz-kiskereskedelmi portfóliójába tatozó ügyfeleket.

A GVH az összefonódás értékelésekor megállapította, hogy mind a MET Holding által irányított vállalkozáscsoport, mind a GDF Suez földgáz üzletága foglalkozik földgáz-kiskereskedelmi értékesítésével kis és közepes, valamint nagy ipari vevőknek. Ugyanakkor a felek együttes részesedése alapján kizárható volt, hogy az összefonódás káros hatásokkal járna.

A két cég februárban jelentette be, hogy a GDF Suez július 1-jével megszünteti szabadpiaci földgáz-kereskedelmi tevékenységét Magyarországon, és a MET Magyarország Zrt. veszi át a szabadpiaci gázkereskedelmi portfólióját.

A GDF-csoport Magyarországon a továbbiakban is kiszolgálja a lakossági, egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfeleit, illetve az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-n keresztül 6 megyében földgázelosztóként folytatja tevékenységét.

A GDF Suez csoport világszerte 147 400 embert foglalkoztat, 2013-as árbevétele 81,3 milliárd euró volt. A cég részvényeit Európa legnagyobb tőzsdéin Párizsban és Brüsszelben is jegyzik.

A MET-csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem terén pedig Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban is számottevő a jelenléte. A MET-csoport leányvállalataival 8 európai országban van jelen, 14 nemzetközi gázpiacon, 13 európai kereskedési ponton folytat kereskedelmi tevékenységet. 2013-ban nyitott az áram-, 2014-ben pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj-kereskedelem felé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.