Gumigyár építésén gondolkodnak a Molnál

Új szintetikus gumigyár létrehozását tervezi a Mol a tiszaújvárosi TVK-nál. A beruházás költsége mintegy 100 millió dollár lehet - írta a portfolio.hu a Reutersre hivatkozva.

A Mol még 2013 novemberében jelentette be, hogy szintetikus gumit gyártó vegyesvállalatot hoz létre a Japan Synthetic Rubber (JSR) nevű céggel, melyben a Mol 49 százalékos, a japán cég pedig 51 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Az akkori bejelentés szerint az üzem évi 60 000 tonnás gyártókapacitással fog rendelkezni, az értékesítés pedig 2017‐ben indulhat meg.

A gyártandó alapanyag az úgynevezett gazdaságos, kevesebb üzemanyag-fogyasztást igénylő autógumik meghatározó alapanyaga. A globálisan egyre szigorodó CO2 kibocsátására és üzemanyag fogyasztására vonatkozó szabályozások alakulása kedvezően hat az S‐SBR piacára. A gumik üzemanyag‐hatékonyság alapján történő osztályozása jelenleg Japánban, Dél‐Koreában és Európában terjedt el, és várhatóan egyre több országra is bevezetésre kerül. Ennek köszönhetően az S‐SBR üzemanyagbarát gumik iránt megnyilvánuló kereslet növekedése várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.