Graboplast szabadalom PVC padlóra

Nanotechnológiai eljárást jegyeztetett be a Graboplast magyar szabadalomként, amely által javítható a metrókban, sportcsarnokokban, kórházakban és közösségi létesítményekben használatos PVC padlók kopás és karcállósága, tisztíthatósága.

Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken Győrben elmondta: a műszaki tulajdonságok szempontjából egyedülállónak tekinthető termék gyártásához 110 millió forint költséggel már megteremtették a feltételeket a társaság győri gyárában.

Az adalékanyagok alkalmazásával korábban elképzelhetetlennek gondolt tulajdonságokra tesz szert a PVC padló felülete.
" A PVC padló más lett, mint ami eddig volt" - szögezte le a társaság vezetője.

Állítását a sajtótájékoztatón helyszíni kísérletekkel támasztották alá. Ezekből kiderült, hogy a termék felületén nem látszanak meg az égésnyomok,amelyeket akár a gondatlanul eldobott cigarettacsikkek okozhatnak,a fekete gumitalp nyomán keletkező foltok pedig ruhával könnyen letörölhetők, súrolásra nincs szükség. Ezek a " képességek" megkönnyítik a speciális padlók karbantartását, meghosszabbítják élettartamát.

Mostanáig mintegy 100 ezer négyzetmétert - 50-60 sportcsarnoknyit - adtak el az újdonságból. A továbbiakban bővülő lehetőségekkel számolnak egyebek között Kínában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Brazíliában. Sao Paulóban például már három sportcsarnok padozatát borítja a Graboplast speciális padlója. A cég tervei szerint 2012-ben a forgalom 66 százalékát már ez a termék adja, míg néhány évvel ezelőtt az értékesítésnek mindössze 5-15 százaléka volt - mondta Jancsó Péter.

Borsodi László, a Borsodi Műhely Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: helyi magyar vállalkozók konzorciuma végezte a gyártó gépsor átalakítását. A klaszterbe tömörült cégek élnek az együttműködés előnyeivel: közös munkájának következő állomása a tervek szerint a szentgotthárdi Opel gyárban lesz - mondta Borsodi László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.