Gőzerővel épül a felcsúti focistadion

Látványosan épül Orbán Viktor kormányfő szülőfalujában, Felcsúton a felesége birtokai melletti új focistadion – írja az Atlatszo.hu. A kivitelező a helyi labdarúgó-alapítvány, amely állítja, magánberuházásról van szó.

Gőzerővel zajlanak a felcsúti labdarúgó-stadion kivitelezési munkálatai – tudósít a miniszterelnök szülőfalujából az Atlatszo.hu. Az oknyomozó oldal a beruházás költségigényét több milliárd forintra becsli.

Az építkezés mögött az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány áll. Az építkezés pénzügyi hátterét az a tavalyi törvénymódosítás tette lehetővé – írják –, mely szerint bizonyos esetekben adókedvezményt kaphatnak azok a cégek, amelyek látványsportokat, így labdarúgással kapcsolatos beruházásokat támogatnak.

Az Atlatszo.hu szerint az alapítványhoz így 2,7 milliárd forint folyhat be társasági adókedvezmény formájában. Az építkezéshez további 810 millió forintos önrészre lenne szükség.

A stadion a miniszterelnök feleségének magánbirtokai mellett, több százmillió forint értékű földterületen épül, amelyet az oldal korábbi értesülései szerint az alapítvány májusban vett meg. Az eladó részint az önkormányzat, részint az állami földbérleti pályázatok egyik nyertese, Flier Tamás, az alapítvány támogatója volt. Az oldal kérdéseit Szöllősy György, az akadémia szóvivője azzal hárította el, hogy magánberuházásról van szó. 

A helyszínen bejárást tartó munkatársukat az egyik őr "hol trágár szavakkal, hol a kezében fenyegetően tartott kötéllel és farkaskutyával próbálta elkergetni".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.