Gondoskodva, de elbocsát az MKB

Öt százalékos leépítésre kényszerül az MKB Bank. Már bejelentették a csoportos létszámleépítési szándékot a munkaügyi központnak. Az elbocsátott dolgozókat belső karrierirodával, továbbképzésekkel igyekeznek majd segíteni abban, hogy ismét munkát találjanak.

Elküldi munkatársainak öt százalékát az MKB Bank - erősítették meg lapunk információit a pénzintézetnél. Az MKB Bank 2007-es éves jelentése szerint az alkalmazottak száma 1978, ennél frissebb adatokat nem kaptunk.

A főtulajdonos BayernLB az idei pénzügyi-üzleti tervvel kapcsolatban komoly költségcsökkentési elvárásokat támasztott, amelyek jelentősen érintik az MKB Bank létszám- és bérgazdálkodását is, indokolták a döntést. A munka törvénykönyvében előírt szabályoknak megfelelően már bejelentették a munkatársak mintegy öt százalékát érintő, csoportos létszámcsökkentési szándékot a helyi üzemi tanácsnak és az illetékes munkaügyi központnak. A szervezeti struktúra átszervezése következtében egyes feladatok, feladatkörök megszűnnek, illetve összevonják azokat, ezért van szükség az elbocsátásra.

Arra a kérdésünkre, hogy mely szervezeti egységtől, milyen végzettséggel és szerződéssel rendelkező embereket építenek le, nem kaptunk választ. Azt azonban megtudtuk: már folyik a konzultáció a bank üzemi tanácsának képviselőivel, és a hitelintézet az outplacement, azaz a gondoskodó elbocsátás eszközeivel is igyekszik segíteni a kollégákat az álláskeresésben.

Támogatják majd a továbbképzéseken - szakmai, nyelv és IT- tanfolyamokon, készségfejlesztő kurzusokon - való részvételt. Tervezik egy belső karrieriroda felállítását is, amely munkaközvetítőkkel, fejvadász cégekkel venné fel a kapcsolatot, csoportos álláskereső tréningeket tartana a leépítésben érintetteknek, valamint egyéni konzultációt és felkészítést szervezne a sikeres álláskereséshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.