Golfcentrumot épít Széles Gábor Zalacsányban

Széles Gábor nyolcvanmilliárdos golf- és fürdőcentrumot tervez Zalacsányban, ahol a fejlesztéstől a munkanélküliség teljes megszűnését várják.

A levegőkicsatolós energiacella ugyan még várat magára, Széles Gábor nagybefektető 80 milliárdos fejlesztést tervez Zalacsányban - derül ki a Zalai Hírlapból.

A tervek között golfpálya, fürdőcentrum, hotel és villafalu építése szerepel.

A lapnak Nagy Lászlóné, a település polgármestere elmondta: a nagyvállalkozó egy éve vásárolta meg a 2-3 éve nem üzemelő Batthyány-kúriát ír tulajdonosaitól, amelyet részben felújított. Januártól üzemel a nagy kastély is, illetve elkezdték építeni a golfpályát.

A Zala Springs projekt keretében 160 hektáros golfpályát alakít ki, 9 ezer négyzetméteres fürdőcentrumot épít, valamint 200 szobás hotelt és egy 400 villából álló golffalut tervez az új tulajdonos, aki egy üveggyártó cég újraindításáról is megállapodott.

A pálya a tervek szerint jövő nyárra, a teljes beruházás pedig 2016-ra fejeződhet be, s a településen mindezektől a munkanélküliség teljes megszűnését remélik.

Korábban már lapunk is beszámolt a milliárdos médiamágnás zalacsányi golfcentrumépítési terveiről, melynek során illegálisan épült egy kerítés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.