'Veres János is érintett az Emfesz-ügyben'

Veres János szocialista politikus, volt pénzügyminiszter, az orosz-magyar kormányközi vegyes bizottság társelnöke többször is beleavatkozott az Emfesz körüli tulajdonosi vitába - közölte egy mai sajtótájékoztatón Góczi István, az Emfesz ügyvezetője. Veres szerint a felvetés abszurd.

Góczi István, az Emfesz ügyvezetője a múlt hónap végén a Miniszterelnöki Hivatalban találkozott Veres János volt pénzügyminiszterrel, tisztázandó, hogy a szocialista politikus valóban "lobbizik-e" a nyomozó hatóságnál Góczinak az Emfesz tulajdonosi vitájával kapcsolatos gyanúsítotti kihallgatása érdekében - állítja Góczi István. Erre érdemi választ nem kapott.

Góczi azt állítja, hogy a volt pénzügyminiszter Firtas érdekében lépett fel
Góczi egy nap fogda után sem látja másként az ügyet

Ezután Góczi információi szerint Veres János az Emfesz ügyvezető-helyettese, Gazda Tamás egy családtagján keresztül üzent, hogy a társaságot vissza kellene juttatni az előző tulajdonosnak, az ukrán Dmitrij Firtashoz köthető Mabofinak. Góczi - láthatólag szándékosan ködösen előadott - ismeretei szerint ezt Veres János "a Mabofi képviseletében" tette meg. (Habár nem ejtette ki a száján, korábban ismertté vált, hogy Gazda Tamás apja Gazda László szocialista politikus, aki az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listáján Veres után a második pozíciót foglalja el.)

Ezután a Moszkvába tartó repülőn véletlenül is összefutott Veres Jánossal, ahol megkérdezte tőle, ez igaz-e. A politikus ezt értelmezése szerint visszaigazolta, azokkal a szavakkal, miszerint ő "külföldi megkeresés alapján" intézkedett.

Ezután Góczit valóban gyanúsítottként hallgatták ki, és irodájában mérlegeket foglaltak le.

Veres János lapunk érdeklődésére kijelentette: Góczi Istvánt hivatali beosztásainál fogva jól ismeri, és komolyabb embernek ismeri annál, mintsem hogy ilyen állításokat valóban tett volna. A lapunk tolmácsolásában előadott állításokat egészében véve abszurdnak nevezte. Tételesen nem kívánt reagálni arra a felvetésre sem, hogy a Mabofi kapcsán megkereste-e Gazda Lászlót. Azt leszögezte, hogy Gazda Lászlóval természetesen nagyon jó viszonyban áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.