GM-PSA platformegység

Autók fejlesztésében és közös alkatrészbeszerzésben állapodott meg Brüsszelben a General Motors és a PSA Peugeot Citroën.

A világ legnagyobb autógyártójának, a General Motorsnak alelnöke, Steve Gorsky és a PSA Peugeot Citroën vezetője, Philip Varin Brüsszelben szerződésben rögzítette a két konszern együttműködését, melynek keretében együtt fejlesztik következő modelljeiket és közösen szerzik be a beszállítóktól az egységesített alkatrészeket, csak utóbbitól évi kétmilliárd eurós megtakarítást remélnek.

A tervezett négy közös padlólemezre épül majd az új Opel/Vauxhall kompakt egyterű modellcsalád, egy kompakt Peugeot kishaszonjármű, az Opel/Vauxhall mini egyterűje, a Citroën kisautója, egy crossover, valamint egy teljesen új minicsalád, és egy Isignia kategóriás modell, melyet valamennyi márka jelvényével, de eltérő karosszériával forgalmaznak majd világszerte. Az első közös modellt 2016 végén mutatják be.

A programhoz mindkét fél egymás rendelkezésére bocsátja legújabb fejlesztéseit és legkorszerűbb technológiáit. A General Motors a 2012-ben gyártott 9,4 millió autóval világelső, a PSA Peugeot Citroën 2,9 millió autóval a hatodik.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.