Gigabites internet egy újbudai iskolában

Az országban elsőként az újbudai Bocskai István Általános Iskola oktatói és a diákjai használhatják a szupergyors, 250Mbit-es internetet.

A XI. kerületi önkormányzat és a UPC együttműködésében megvalósuló fejlesztés háttere, hogy a UPC Magyarország jelentősen megemelte internet szolgáltatásának felső sebességhatárát, aminek köszönhetően a vállalat immár 250 megás internetet is biztosít a felhasználóknak. A fejlesztés nem csupán a lakosság, hanem az állami – és az üzleti szektor számára is elérhető. 

Az eddigi négy megabites internetkapcsolatot több mint 62-szeresére növelték, ami komoly előrelépés, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere szerint mérföldkő. A polgármester kiemelte: a közszolgálat informatikai háttérének korszerűsítése az egyik legfontosabb fejlesztési területnek számít.

Míg a magyar háztartások nagyobb része számára elérhető a modern, nagy sebességű kábeles internetkapcsolat áll, addig az iskolákban fordított ez az arány. Az oktatásban még túlnyomó részben a lassú, néhány megabites ADSL-kapcsolat biztosítja a netet, ami miatt a diákok otthon sokkal jobb minőségű kapcsolattal találkoznak, mint az oktatásban. Mindez pedig rontja az oktatás színvonalát. Az újbudai önkormányzat a közeljövőben minél több oktatási intézményében szeretne hasonló mértékű informatikai beruházást megvalósítani.

A Bocskai István Általános Iskolába bekötött 250Mbites internet mellé ugyanakkor a UPC felajánlott  további öt, lakossági (240 Mbps-os) internet-szolgáltatást egy éves, díjmentes használatra, amelyet az iskola oszt majd szét a tanulók a családok között. Bodon Ildikó, a UPC Üzleti Szolgáltatások üzletágvezetője elmondta, készek arra, hogy akár országos szinten is részt vegyenek az iskolák infrastruktúrájának modernizálásában. A cég az elmúlt évtizedben több mint száz oktatási intézménynek biztosított kedvezményes internet-szolgáltatást. A UPC társadalmi felelősségvállalási programjainak középpontjában  is a lakosság informatikai tudásának fejlesztése áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.