Gerbeaud kávézó nyílik Tokió előkelő negyedében

Kisebb lesz, mint a budapesti, ám Tokió egyik legfelkapottabb környékén nyílik az új Gerbeaud kávézó. Az üzletet szervezők szerint a japánok nagyon is vevők a magyar hagyományokat megjelenítő luxusmárkákra.

Három év szervezőmunka után június közepén nyílik meg az első Gerbeaud kávéház Tokióban, majd a tervek szerint ősszel egy Gerbeaud csokoládébolt is lesz a szigetország fővárosában – jelentette be Pintér Katalin, a fővárosi Gerbeaudt üzemeltető magyar cég vezetője. A tokiói Gerbeaud japán–magyar vegyes vállalkozás: a befektető a japán I-Cube cég, de a kinti Gerbeaud üzemeltetését magyarok végzik: az üzletvezető és a főcukrász is magyar.

A tokiói üzlet belseje teljes mértékben a budapesti cukrászda  hangulatát idézi. Ugyanolyanok lesznek az asztalok, a székek és más  berendezési tárgyak, mint a Vörösmarty téren. A kínálat a  tradicionális magyar süteményektől a kandírozott gyümölcsökig és a teasüteményekig, valamint más Gerbeaud-termékekig terjed.

Kósa Bálint, a Magyar Turisztikai Hivatal tokiói igazgatója kifejtette: a befektető vállalat vezérigazgatója, Inoh Takao és a Gerbeaud a minatoi gazdasági kamarán keresztül találtak egymásra.

A százhúsz négyzetméteres kávéházat Tokió egyik legelőkelőbb, Aoyama kerületében nyitják meg. A tervek szerint az üzletben magyar vonatkozású kiállításokat is tartanak majd, elsőként egy XIX. századi fotókiállítást terveznek.

A környéken egyébként már több, hasonló, magyarokat és japánokat egyaránt foglalkoztató tradicionális magyar étterem található – időközben „Tokaj” néven az I-Cube is nyitott egyet.

Kósa Bálint szerint a japánoknak a magyar termékek egyfajta luxust jelentenek, és kifejezetten a tradicionális márkákat keresik – ilyen a halasi csipke, a tokaji bor, a hollóházi kerámia, és a Gerbaud is ebbe a körbe sorolható.

A patinás budapesti cukrászda - Keleten terjeszkednek
A patinás budapesti cukrászda - Keleten terjeszkednek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.