Gázkereskedést indít az Elmű-ÉMÁSZ

A Főgáz volt vezérének irányításával a gázkereskedelmi piacon is megvetné a lábát a német hátterű Elmű-ÉMÁSZ. Középtávon 10-15 százalékot hasítanának ki maguknak a lakosságon kívüli felhasználók piacából.

Az Elmű-ÉMÁSZ az ágazatot alapjaiban érintő átrendeződési folyamatokra reagálva július elejétől gázkereskedelmi tevékenységet indít - közölte a német hátterű áramszolgáltató csoport. A magyar kis- és nagyipari földgázfogyasztók piacán középtávon 10-15 százalékos részesedés elérését tűzték ki célul.

A német RWE-EnBW többségi tulajdonában lévő Elmű-ÉMÁSZ ez év július elején kezdi meg földgáz értékesítési tevékenységét: így kívánnak reagálni azokra a rohamos változásokra, amelyek az elmúlt időszakban gyakorlatilag teljesen átrajzolták a magyar földgázpiac térképét - fogalmaznak.

A piac átrendeződése és néhány piaci szereplő távozása a társaságcsoport vezetése szerint olyan helyzetet teremtett, amelyben az új termék vonzó lehet a lehetséges ügyfelek számára - írják. (Itt talán arra célozhatnak, hogy a francia GDF Suez eladta üzleti gázkereskedelmi üzletágát a kormányfőhöz közel álló MET-nek.)

A döntés mellett szólt az a több évtizedes tapasztalat és szaktudás, amelyet az RWE a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb gázszolgáltatójaként felhalmozott. Versenyelőnynek értékelik, hogy az Elmű-ÉMÁSZ áramszolgáltatóként eleve kapcsolatban áll az új gázüzletág célcsoportjába tartozó a kis- és nagyipari fogyasztókkal.

Koncz László, az Elmű-ÉMÁSZ értékesítésért felelős igazgatósági tagja, a Főgáz korábbi vezérigazgatója szerint idén még korlátozottak az ügyfélszerzési lehetőségek az új üzletág tekintetében. „Az Európai Unió szabályozásának megfelelően a gázév az eddigi július 1-től június 30-ig tartó időszak helyett 2015-től október 1. és szeptember 30. közé esik. Az ügyfelek jelentős része a változást követve 15 hónapra szerződött gázszolgáltatójával. Így idén csak szűk mozgástér áll rendelkezésünkre. Ennek ellenére felkészültünk arra, hogy a még nyitott pályázatokon nyerési eséllyel induljunk. Ha sikerül kihasználnunk a szervezetben rejlő adottságainkat, lehetőségeinket, akkor néhány éven belül 10-15 százalékos piaci részesedést érhetünk el" – idézik Koncz Lászlót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.