Gazdasági világkormányt álmodik a brit kormányfő

Világkormányt formálna a legfejlettebb ipari és a legnagyobb feltörekvő államokat tömörítő G20 csoportból a brit kormányfő.

A világgazdaságot kormányzó testületként képzeli el a G20 csoport jövőjét a brit miniszterelnök. Gordon Brown a Die Welt című német lapnak adott keddi interjúban kifejtette: kívánatos volna, ha a legfejlettebb ipari országokat és a legnagyobb feltörekvő államokat tömörítő csoport vezetői a jövőben rendszeresen találkoznának, és intenzív együttműködést folytatnának.

- A globális problémákra globális megoldásokat kell találni - mondta a brit miniszterelnök. Szerinte a G20 csoportból a világgazdaságot globális szinten irányító testületet kellene formálni, és a tagoknak arról kellene tanácskoznia, hogy melyik ország mit tehet az egész világra kiterjedő, fenntartható gazdasági növekedésért. - A húszak közösen megmentették a világot a pénzügyi rendszer összeomlásától. Ez kiváló alapot biztosít a hosszú távú együttműködéshez - tette hozzá.

Az amerikai Pennsylvania államban fekvő Pittsburgh-ben csütörtökön kezdődő kétnapos értekezleten Brown szerint az állami vezetők megállapodásra juthatnak a bankmenedzsereknek járó prémiumok korlátozásáról, a bankszektor felügyeletéről és az adóparadicsomok elleni közös fellépésről is. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.