Gattyán többségi tulajdonos lett a NetLockban

Többségi tulajdont szerzett a Gattyán György Zoltán által vezetett Docler-csoport a NetLockban, Magyarország piacvezető hitelesítésszolgáltatójában.

A cégek közleménye szerint a Docler-cégcsoport felvásárlásokkal és kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. azért döntött a tulajdonszerzés mellett, mert a NetLockban ígéretes befektetést lát. A tulajdonszerzést az is indokolta, hogy a NetLock a Docler többi tagvállalatával együttműködve kiaknázhatja a meglévő szinergiákat, és így hozzájárulhat a teljes cégcsoport fejlődéséhez.

A megállapodással a Docler 51,05 százalékos tulajdonrészt szerzett a NetLockban, a fennmaradó üzletrészre vételi opciója van, amit két év alatt hívhat le. A tranzakció értékét a felek nem közölték. 

A megállapodás szerint a NetLock megőrzi önállóságát, és jelenlegi menedzsmentjével működik tovább, de stratégiai együttműködést alakít ki a Docler cégcsoport néhány tagjával, főként a piacvezető domainregisztrátor Dotroll Kft.-vel és az online fizetési szolgáltatások fejlesztésével foglalkozó Escalion Hungary Kft.-vel.

A Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázatitőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. A Docler-csoport vezetője Gattyán György Zoltán, akit a leggazdagabb magyarok listáján is jegyeznek. Gattyán Jasmin Media Group Zrt. nevű cége korábbi magyar sajtóértesülések szerint a világ legnagyobb online felnőtt-tartalom-szolgáltatója.

A NetLock minősített hitelesítés-, időbélyegzés- és archiválás-szolgáltatásokat nyújt. A társaság tavaly a 2010-ben elért 394 millió forintról félmilliárd forintra növelte bevételét, míg adózás előtti eredménye 58 millió forintról közel 100 millió forintra változott. A NetLock Kft. 2011-ben 35 munkavállalót alkalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.