Gabonacsalás a Dunántúlon

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatósága egy ellenőrzés során 83 millió forint adókülönbözetet állapított meg, ezért feljelentést tett - közölte az adóhatóság.

Az APEH nagy értékben elkövetett adócsalás, magánokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tett feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalánál.

Az egyetlen alkalmazottat foglalkoztató cég gabonaterményeket vásárolt fel és adott el milliárdos értékben. A revízió a számlákat kibocsátó vállalkozások ellenőrzése során kiderítette, hogy a beszerzések 40 százaléka fiktív. Azt is megállapították, hogy a kifogásolt 15 számlakibocsátóból 9-nél a számlákat korábban állították ki, mint ahogy a számlatömböket vették. További két cégről kiderült, hogy nem ők vásárolták az általuk használt számlatömböt, egy vállalkozás pedig már nem is működött a számlaadás időpontjában - olvasható a közleményben.

Az adóhatósági vizsgálat során az is kiderült, hogy a társaság képviselője egy 91 éves, állandó orvosi felügyeletre szoruló ember, az ügyeket valójában a betéti társaság egyik kültagja intézte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.