Futhat a pénze után a CIG

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek 170 millió forint követelése van a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-vel szemben - közölte a tőzsde honlapján az életbiztosító. A Magyar Nemzeti Bank december 5-én vonta vissza a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte a végelszámolását.

A fennálló követelés a biztosító szavatoló tőke megfelelését nem érinti - áll a közleményben. A betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap 30 millió forint értékhatárig kártalanítja, az összeghatár feletti betétrészek ügyének rendezéséről a végelszámolás során születik döntés. A nemzetgazdasági tárca a múlt héten megerősítette, hogy a magyar állam kisebbségi tulajdonában lévő hitelintézet megszűnése nem okoz zavart a pénzügyi rendszerben.

Az MNB pénteki közleménye alapján az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) azért vonta vissza a bank tevékenységi engedélyét, mert a hitelintézet működése nem felelt meg a jogszabályi rendelkezéseknek, és súlyosan megsértette a felügyeleti hatóság határozatát is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.