Fújhatnak a fuvarozók: ünnepi kamionostop két napig

Korlátozzák a kamionok közlekedését a nemzeti ünnep ideje alatt: a nehéz tehergépjárművek négyből két napig kényszerpihenőre kényszerülnek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) arról tájékoztatta lapunkat: a kormány rendelete alapján a március 15-i nemzeti ünnep környéki munkaszüneti napokon és a megelőző hétvégén a kamionok közlekedését kétszer is korlátozzák.

A közúti fuvarozóknak először március 12.-én, szombataton 22 órakor kell megállniuk. Kényszerpihenőjük március 13.-án, vasárnap 22 óráig tart majd. Ezt követően a tehergépkocsik egy napig ismét használhatják a közutakat, majd március 14.-én, hétfőn 22 órától ismét meg kell állniuk. A korlátozás március 15.-én, kedden 22 óráig tart.

A szakminisztérium lapunkhoz eljutatott közleményében emlékeztetnek: a kormány novemberben döntött a kamionstop előírásainak módosításáról, a felmentési szabályok pontosításáról. A korlátozás alól felmentést kaptak a gyógyászati célú gázok szállítását végző, valamint a közüzemi és közérdekű beruházásokhoz használt tehergépkocsik.

Az éves felmentés - kérelem esetén - a következő év január 31-ig tartó hatállyal is kiadható. A kérelmet nemcsak a jármű üzemben tartója, hanem a megrendelő is előterjesztheti. A változások 2011. január elsején léptek hatályba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.