Frankfurtban is megjelent az Appeninn

A budapesti tőzsdeprémium szekciójában is jegyzett ingatlancsoport, az Appeninn Holding Nyrt. részvényeit bevezették a frankfurti tőzsdére – adta hírül a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Ádámosi György a társaság igazgatóságának elnöke elmondta, a németországi megjelenés célja, hogy a társaság tőke piaci tervei mellett támogassa a részvények likviditását és stabilitását egy markáns részvényforgalommal bíró nyugat-európai pénzügyi központban is. A magyar ingatlanpiac iránt érdeklődő és befektetési lehetőségeket kereső intézményi és magányszemélyek számára a társaság frankfurti listázása transzparens és könnyű hozzáférést biztosít a cég részvényeihez.

A frankfurti börze – bevezetési kérelem mellett a szükséges nyilatkozatok és engedélyek után – a részvénylistázás dátumaként 2014. június 23-át jelölte ki a cég papírjainak első kereskedési napjaként.

Az Appeninn az elmúlt években sikeresen vont be tőkét a hazai tőzsdén keresztül, ingatlanállományát 7 milliárd forintról több mint 20 milliárd forintra, közel 65 ezer négyzetméterre bővítette. A társaság elsősorban kkv szegmensre fókuszáló bériroda piaci tervei válságállónak bizonyultak – mondják. Az irodaállomány kihasználtsága folyamatosan jóval meghaladja a piaci átlagot, 95 százalék körüli. A cégcsoport tervei szerint portfólió állományának további bővítésére törekszik – tették hozzá. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.