Főleg a fiatal felnőttek rendelnek ételt a netről

Egyre többen rendelnek ételt mobiltelefonról, ezzel párhuzamosan mind népszerűbbek a folyamatot jelentősen leegyszerűsítő ételrendelő alkalmazások is – derül ki a Netpincér felméréséből. Az online rendelési formák közül az internetes oldalak mellé immár felzárkózik az alkalmazások használata is.

A Netpincér rendszerében például az összes ételrendelés negyede már mobileszközről érkezik. A jelenlegi trendek és a várakozások alapján a következő években 60–70 százalékra is emelkedhet az okostelefonos alkalmazásból kezdeményezett ételrendelések aránya.

A megkérdezettek háromnegyede legalább havonta egyszer vásárol, negyedük hetente, mintegy tizedük pedig akár hetente többször is rendel ételt online. Leggyakrabban a kétfős háztartások élnek ezzel a lehetőséggel, azonban egyre népszerűbb a kiszállítás a nagyobb családoknál is.

Az internetes ételrendelés ma elsősorban a 25–44 évesek körében népszerű, legnagyobb eséllyel a 25 év feletti, de 34 év alatti felhasználók kattintanak az ebéd vagy vacsora kényelmes beszerzéséhez, de az idősebb korosztály is egyre nagyobb részt képvisel a felhasználók között.

A felhasználók visszajelzései alapján a legfontosabb szempont az ételrendeléskor a minőség és az ízletesség, a választék, de a kiszállítási idő és az ár is kiemelt tényező.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.