Földművelésügy az UHT-tej nyomában

Az ultrapasztőrözött (UHT) tej esetében nyomon követési ellenőrzést rendelt el a Földművelésügyi Minisztérium. A tájékoztatás szerint a minisztérium a tejpiaci anomáliák, illetve az országba olcsón beérkezett importtej miatt rendelte el az UHT-tejre vonatkozó ellenőrzést a nagykereskedelmi egységeknél.

Az ellenőrzés folyamatban van, az eredményekről később nyújt tájékoztatást a Földművelésügyi Minisztérium.

A tejtermelők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon sok a külföldről származó tej- és tejtermék. A magyar piacot leginkább a külföldről behozott UHT-tej, valamint a félkemény sajtok nagy mennyiségű importja zavarja - jelezték.

A tejtermelők számára kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért a hónap elején több helyen is demonstráltak az országban.

A tiltakozást szervező bizottság csütörtökön sajtótájékoztatón is sürgette a szigorúbb hatósági fellépést a belföldi piac védelme érdekében. Jelezték azt is, hogy folytatják a tiltakozást, kifejezetten azon kereskedő cégek ellen fognak demonstrálni a jövőben, akik nem tesznek azért, hogy kínálatukban növekedjen a belföldön előállított tejtermékek aránya - hangoztatták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.