Fokozza a bankkártyás fizetés biztonságát a K&H

Egy új technológia bevezetésével a K&H Bank valamennyi bankkártyával rendelkező ügyfele számára lehetővé teszi, hogy az interneten a lehető legbiztonságosabb módon vásárolhasson anélkül, hogy a bankkártya adataival való visszaéléstől kellene tartania.

A 3D Secure biztonsági szolgáltatást a VISA és MasterCard kártyatársaságok vezették be, hogy a bankkártyák fizikai jelenléte nélküli fizetéseket biztonságosabbá tegyék. A K&H-kártyabirtokosok online vásárláskor – ha a bankkártyás fizetési módot választják – a szokásos kártyaadatok (kártyaszám, lejárati idő, CVC2/CVV2 kód) megadásán túl egy, az adott alkalomra szóló biztonsági kódot (One Time Password) is kapnak sms-ben a banktól, ami biztosítja, hogy csak a kártya birtokosa tudjon fizetést kezdeményezni.

A 3D Secure szolgáltatás a bankkártyás fizetések eddig alkalmazott biztonsági megoldásait egy újabb lépéssel egészíti ki, és jelentősen csökkenti a visszaélés lehetőségét – írja közleményében a bank. A szokásos kártyaadatok – a kártya száma és a lejárat ideje valamint a biztonsági CVC2 vagy CVV2 kód, illetve banktól függően a tulajdonos és a kibocsátó bank neve – megadása után a kártyabirtokos sms-ben kapja meg az adott tranzakcióra elkészített biztonsági kódot, melyet az online fizetési felületen kell beírnia. A tranzakciós kód a kártyatulajdonos által megadott telefonszámra érkezik.

Ha a kártya illetéktelenek kezébe kerül, az sms-ben küldött kód hiányában nem lehet fizetést indítani a kártyával. A szolgáltatást – előreláthatólag december 7. után – a K&H már kiadott és újonnan kibocsátott VISA és MasterCard hitel- vagy betéti kártyáinak birtokosai vehetik igénybe, regisztrációt követően. A szolgáltatás díját a kártyák éves díja tartalmazza.

Az új fizetési eljárást azoknál az online kereskedőknél lehet alkalmazni, akik csatlakoztak a 3D Secure rendszerhez. A weboldalakon ezt a „Verified by Visa” illetve a „MasterCard SecureCode” logó jelzi. Azoknál az online vásárlásoknál, ahol a kereskedő nem csatlakozott az új biztonsági rendszerhez, a kártyabirtokosok a szokásos módon, a kártyaadatok és a CVC2/CVV2 kód megadásával tudnak fizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.