Fokozatos lesz az áttérés az új típusú pénztárgépekre

Az elektronikus naplóval rendelkező, hagyományos pénztárgépeket az év végéig lehet üzemeltetni, a tulajdonosnak azonban meg kell majd küldeni a NAV-nak az elektronikus naplófájlokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) online kapcsolatra képes pénztárgépekre (az új típusú pénztárgépekre) történő áttérés ütemezetten, több fázisban zajlik le - közölte az adóhatóság csütörtökön.

Az elektronikus naplóval nem rendelkező, hagyományos pénztárgép április 30-ig üzemeltethető, azonban a június 30-ig terjedő türelmi időszakban a NAV nem szankcionálja az elektronikus naplóval nem rendelkező, hagyományos pénztárgépek használatát.

Az elektronikus naplóval rendelkező, hagyományos pénztárgép ez év december 31-ig üzemeltethető. Az ilyen pénztárgépet használó július 1. és december 31. között adatszolgáltatási kötelezettségét az elektronikus naplófájlok elektronikus úton történő megküldésével teljesíti az állami adóhatóság felé.

A pénztárgéphasználatra nem kötelezettek hagyományos pénztárgépet 2014. december 31-ig üzemeltethetnek - áll a NAV közleményében. (Forrás: Hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.