Fogyasztók, kereskedők segítsetek!

A magyar zöldségek és gyümölcsök mentesek mindenfajta fertőzéstől, jó minőségűek, fogyasztásuk semmilyen veszéllyel nem jár, sőt az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részét képezik - közölte a terméktanács.

 A magyar zöldségek és gyümölcsök mentesek mindenfajta fertőzéstől, jó minőségűek, fogyasztásuk semmilyen veszéllyel nem jár, sőt az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részét képezik - írta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a kereskedőkhöz és a fogyasztókhoz címzett nyílt levelében, egyben segítségüket kérve a németországi járvány nyomán kialakult helyzet rendezésében.

A FruitVeB az MTI-hez is eljuttatott levélben felkéri a magyarországi áruházláncokat, kiskereskedőket, hogy megrendeléseikkel és kommunikációjukkal segítsék a magyar zöldségek, gyümölcsök fogyasztókhoz történő való eljuttatását, és a fogyasztói bizalom növelését. A levélben emlékeztetnek: a járványt a német hatóságok első nyilatkozatai szerint spanyol uborka okozta, s bár azóta ezt cáfolták, és egyéb zöldségekből sem tudták kimutatni a kórokozót, a fogyasztók körében komoly bizonytalanság alakult ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.