Egyre dühösebbek a taxisok

Demonstrációt szervez június 16-ra Budapestre az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), ha addig sem születik meg az országos taxirendelet.

A szervezet elnöke, Metál Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a rendelettervezet tavaly novemberre összeállt, azóta a kormányzati szervek és a taxisszervezetek megtárgyalták és elfogadták,mégis „parkoltatják” a javaslatot. A mielőbbi eredmény érdekében nyílt levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz – tette hozzá Peredi Péter, a Fuvosz főtitkára.

A taxisoknak leginkább a fővárosban tavaly év vége óta szolgáltató Uber miatt lenne minél sürgősebb a taxirendelet elfogadása és hatálybalépése. Az utolsó, novemberben köröztetett változat ugyanis – ismereteink szerint – olyan korlátozásokat tartalmaz, amelyek az amerikai utazásmegosztó cég működését itthon illegálissá tennék.

A taxisszervezetek nem most kérik először, hogy lépjen hatályba a szabályozó. Márciusban szintén tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyen ugyancsak gyors lépéseket kértek a törvényhozástól. Akkor ugyan már említették egy lehetséges megmozdulás lehetőségét, de konkrétumokról nem volt szó.

Azóta a kormány részéről volt reakció – ha nem is a sofőrök által remélt formában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Uber alkalmazást használó sofőrök ellenőrzését rendelte el, de ez a társaság számára lehangoló eredménnyel zárult, miután az összes vizsgált sofőr elbukott az adóhivatal akcióján. Ez az ellenőrzés azonban „csak” a sofőröket hozza nehéz helyzetbe, az Uber működését nem érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.