Fizettek az oroszok, holnap emelik a Malév tőkéjét

Kifizette a 32 millió eurós bankgaranciát az orosz Vnyesekonombank, így elhárult az utolsó akadály a Malév tőkeemelése elől. A magyar állam holnap teszi meg a szükséges lépéseket.

A bankgarancia kifizetéséről február 26-án állapodott meg a magyar és az orosz kormány. A kifizetésre ugyan három napot adott a szerződés, ám adminisztratív okok miatt húzódott eddig a kifizetés. - A magyar állam holnap végrehajtja a Malév tőkeemelését - közölte lapunkkal Oszkó Péter pénzügyminiszter.

A mintegy 25 milliárdos tőkeemelésből a Malév a köztartozásait fizeti ki és némi készpénze is marad a tranzakció után. A pénz beérkezéséhez még egy-két napra szükség van, ugyanis a pénzügyminisztériumi utasítás alapján a tőkeemelést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hajtja végre.

Ezt követően összeül a légitársaság igazgatósága, amely megállapítja a tőkeemelés eredményességét, majd a grémium mandátuma ezzel meg is szűnik. Ezt követően új összetételű igazgatóság és felügyelőbizottság kezdi meg munkáját, amelynek összetételéről a február 26-i közgyűlés már határozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.