Fizetős parkolókkal menti magát a Tesco?

A Tesco fizetőssé tette budapesti Váci úti áruházának parkolóját október elejétől. A vállalat szerint a lépés a vásárlókat védi.
A parkolócédulát egy talpig esőköpenybe burkolózott automatapótló hölgytől kell megvenni. A blokkon a Szent György Biztonsági Megoldások Kft. logója szerepel - írja a HVG.

A lap szerint a parkolót sokan úgynevezett P+R parkolónak használták, ezzel pedig elvették a helyet a vásárlóktól. A Tescónál azt mondták, a parkoló fizetőssé tétele éppen a vásárlók érdekeit szolgálja.

A parkolás az első három órában ingyenes, utána minden megkezdett óráért 500 forintot kell fizetni. Az Origo megkereste az áruházlánc képviselőit, akik már vizsgálják, hogy a vásárlók érdekében máshol is fizetősé tehetik-e a parkolást. A karácsonyi időszakban lehet, hogy felmentést adnak a fizetés alól, de erről még nem döntöttek.

A Tesco lépése nem egyedi dolog, az IKEA is pénzt kér a parkolásért az Örs vezér téri áruházánál, ahol az első két óra ingyenes, és a 10 ezer forint feletti vásárlás mentesít a díj alól.

A brit áruházlánc szeptember elején még azt fontolgatta, kivonul a közép-európai piacról, a héten azonban úgy döntöttek, nem adják el térségi érdekeltségeiket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.