Fix EU-sereghajtók a magyar pénzügyminiszterek

Úgy látszik, most már örökre a mindenkori magyar pénzügyminisztereknek jár "az unió harmadik legrosszabb pénzügyminisztere" cím. Matolcsy György elődje, Oszkó Péter után idén másodszorra is 17. lett a Financial Times 19 uniós pénzügyminisztert rangsoroló listáján.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 17. helyen végzett az Európai Unió 19 legnagyobb országa pénzügyminisztereinek rangsorában - idézi a Financial Times friss listáját a portfolio.hu.

Matolcsy György
Matolcsy György

Matolcsynál csak az uniós adósságválságban erősen érintett olasz és görög pénzügyminiszter szerepelt rosszabbul.

A nemzetgazdasági tárcavezető tavaly ugyanezt a helyezést érte el. Igaz, akkor spanyol kollégájával osztozott, aki viszont most feljött a 13. helyre. A 2009-es listán Matolcsy elődje, Oszkó Péter szintén a 17. helyet érte el.

Matolcsy György a vizsgált 19 pénzügyminiszter közül a politikai szempont alapján a legrosszabb minősítést kapta. Hitelessége a tizenhatodik helyre volt elegendő, míg a gazdasági szempontok alapján tizedik helyre sorolták.

A brit üzleti napilap évente politikai, gazdasági és hitelességi teljesítmény alapján állítja össze az uniós pénzügyminiszterek rangsorát.

Idén a legjobbnak Anders Borg svéd pénzügyér találtatott. A második helyezést a német Wolfgang Schauble érte el.

Régiónkból Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter harmadik lett. Ivan Miklos szlovák pénzügyminiszter három helyet javítva hatodik. A cseh pénzügyminiszter pedig a tizenkettedik helyről került a nyolcadikra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.