Fiataloknak adna munkát a Nestlé

A magyar kormány és a Nestlé Hungária fiataloknak kínál elhelyezkedési lehetőséget - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Mike Nixon, a magyar leányvállalat ügyvezetője és Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár.

Három év alatt több mint 20 ezer 30 év alatti fiatal elhelyezkedését segítené a Nestlé Európában. A svájci hátterű élelmiszeripari csoport 2016-ig 10 ezer főnek álláslehetőséget, további 10 ezernek pedig gyakornoki munkát ajánlana. Emellett tanácsadói programokkal is segítené őket. A kezdeményezés negyedik elemeként több mint 60 ezer beszállítót toboroznának Európa-szerte - közölte Mike Nixon, a Nestlé Hungária ügyvezetője.

A program Magyarországon 180 főt érintene, akik gyakornoki munkát kapnának az elkövetkezendő 3 évben. A fiatalokon kívül a megváltozott munkaképességűeknek is kínálnának munkát. A társaság ezzel is hozzájárul a kormányzat célkitűzéseihez, így a fiatalok munkanélküliségének csökkentéséhez és ahhoz, a hogy 2014 első negyedévének végére további 5 ezer fővel emelkedjen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatottsága - hangsúlyozta pénteki tájékoztatón Soltész Miklós szociális és családügyekért felelős államtitkár. Emellett az egyetemekkel is összefognának.

A Financial Times szerint a Nestlé 2013-ban a világ 9. legnagyobb árbevételű vállalata. Magyarországon 1991 óta van jelen, jelenleg közel 2000 embert foglalkoztat négy hazai gyárában, Szerencsen, Diósgyőrben, Bükön és Kékkúton.

 

Az EU a fiatalok munkanélkülisége ellen

Kedden 24 EU-ország állam- és kormányfője, munkaügyi minisztere, valamint a legfőbb európai intézmények vezetői vettek részt azon a párizsi uniós konferencián kedden, amelyen az európai fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelem volt a téma. A gazdasági válság megduplázta a pályakezdő fiatalok munkanélküliségi rátáját: az a 2008-as 12 százalékról mára 24 százalék lett. A helyzet Németországban és Ausztriában a leginkább kedvező, ahol a fiataloknak 7,7, illetve 8,6 százaléka állástalan. Orbán Viktor beszámolója szerint a vezetők megállapodtak, hogy minden uniós tagállam kapjon pénzt a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására. A csomagból Magyarország 15 milliárd forintnyi eurót kaphat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.