Festo a partnerlistán

Újabb stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány: most az automatizálás technikával foglalkozó német Festo volt a soros. Az aláírás után letették a vállalat tízmillió eurós beruházással épülő új gyáregységének alapkövét is.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a stratégiai partnerek segítik Magyarországot abban, hogy egyre inkább kutatás-fejlesztési és innovációs központtá váljon.

Curt Michael Stoll a cégcsoport tulajdonosa elmondta: a Festo jelenleg 850 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, és a 2015-ben már termelő, új üzemegységében további 170 embernek ad majd munkát, vagyis Magyarországi foglalkoztatottainak száma meghaladja majd az ezret.

Szövényi-Lux Márton, a Festo kereskedelmi cége, a Festo Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a Festo magyarországi tevékenysége több mint harminc éves múltra tekint vissza, és a cég high-tech termékeivel és megoldásaival, valamint jól képzett szakembereivel támogatja a magyar ipar szereplőit versenyképességük növelésében. Ezenkívül oktatási tevékenységeivel és eszközeivel elősegíti a gyakorlatorientált képzés megvalósítását a magyarországi közép- és felsőoktatásban. A Festo 1992 óta termelő tevékenységet is folytat Magyarországon - fűzte hozzá Szövényi-Lux Márton.

Bús Balázs, a Festo gyárának helyt adó Óbuda polgármestere kifejtette: Festóhoz hosszú évekre visszatekintő, konstruktív kapcsolat fűzi Óbudát. A német cég magyarországi leányvállalata komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, hiszen a válság okozta nehézségek ellenére régóta jelen van támogatóként Óbuda-Békásmegyer kulturális életben. A polgármester szólt arról is, hogy Óbuda a Festo jelenléte kapcsán nagy reményeket fűz a kaszásdűlői ipari terület fejlődéséhez is.

Curt Michael Stoll kiemelte: a szakképzett emberek jelentik a jövőt, ezért jön létre a kormány és a Festo közötti együttműködés. 2014-re magyarországi termelésük tervezett árbevétele 76 millió euró, az időarányos teljesítés pedig meghaladta a várakozásokat.

Jelezte: a Festo magyar termelőegysége a cég második legnagyobb gyára Európában, és az elmúlt évtizedben 100 millió euró (mintegy 30 milliárd forint) értékben fektettek be az országban. Hozzáfűzte: hosszú távú stratégiájuk mentén további beruházásokat is terveznek. Hangsúlyozta a Festo oktatásban vállalt szerepét: azt, hogy befektettek a duális képzés elterjesztésébe, valamint, hogy kiemelt szerepet vállaltak a szak- és felnőttképzésben is.

Szijjártó Péter beszélt arról is: a Festo magyarországi működése és folyamatos kapacitásbővítései erősítik a magyar gazdaságot. A világ egyik vezető ipari automatizálási vállalata jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország az európai járműgyártás egyik fellegvára lett. Felhívta a figyelmet arra, hogy a járműgyártás által előállított termelési érték a teljes magyar feldolgozóipari termelés 28 százalékát adja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.