Ferihegyről Drezdába: új légitársaság Budapesten

Új légitársaság költözött Budapestre: az OLT Express a magyar főváros és Drezda között repül.

Megkezdte a jegyek árusítását új budapesti járatára az OLT Express német légitársaság. Az OLT október 16-tól hetente háromszor közlekedik a kelet-németországi Drezda és Budapest között Fokker 100-as típusú repülőgépével –jelentette be a Budapest Airport Zrt.

Október közepétől új járat és új desztináció jelenik meg a Budapest Airport útvonaltérképén: a német OLT Express légitársaság heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik Drezda és Budapest között. A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Airtől átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express további típusai a Saab 340-es és a Saab 2000-es.

Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül. A Drezda–Budapest útvonalat október 16-tól kezdik el üzemeltetni, a járatok kedden és csütörtökön 16.05-kor érkeznek, és 16.35-kor indulnak vissza, míg a vasárnapi járat 12.35-kor érkezik Drezdából, és 13.05-kor indul vissza. Ezzel egy több évtizeddel ezelőtt sikeresen üzemeltetett járat éled újjá, hiszen az NDK létezése idején mind az Interflug, mind a Malév repült Budapest és Drezda között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.