Ferihegy a régió legjobb reptere

Kelet-Európa legjobbja lett a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtér. Bár idehaza a fapados beszállító-karámok miatt panaszkodnak az utazók, mégis első lett a légikikötő a légi utasok megkérdezésével készülő minősítésben.

A Budapest Airport elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat a Barcelonában zajló Passenger Terminal EXPO 2014 nemzetközi kiállításon - közölte a Budapest Airport Zrt. Az utasok véleményének összesítésen alapuló elismerést a Skytrax nevű minőség-értékelő cég adományozza, ugyanaz, mint amelyik a légitársaságok csillagos minősítéséről gondoskodik, s az év légitársasága díjakat is kiosztja. Az elismerést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója vette át a katalán fővárosban.

A fapados járatok beszállítására használt könnyűszerkezetes épületek tehát lehet mégsem váltanak ki olyan súlyos ellenérzést, mint amilyen felháborodás van ebből idehaza. A Skytrax ugyanis a 160 országban elvégzett repülőtéri utas elégedettségi felmérés összesítése alapján ítélte oda a budapesti repülőtérnek az első helyet.

- Csak a legjobb minőségű szolgáltatással és kiváló teljesítménnyel lehet kiérdemelni ezt az elismerést - mondta az átvételkor Jost Lammers vezérigazgató. - A díjjal elsősorban azt a törekvésünket ismerték el, hogy folyamatosan fejlesztünk, minden területen igyekszünk az elérhető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani az utasainknak - tette hozzá.

A Skytrax 39 különféle területen ellenőrzi a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét, az indulástól kezdve egészen az érkezésig. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű megkérdezésével határozzák meg. Kelet-Európában nem kevesebb, mint 12 millió utast kérdeztek meg. A Budapest Airport az elmúlt négy évben folyamatosan dobogós helyen végzett a régióban, a mostani Skytrax-díj egyúttal a budapesti repülőtér népszerűségének az emelkedését is jól tükrözi, ami vélhetően a fapados utasforgalom intenzív növekedésének köszönhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.