Fénysebességre gyorsul az új memória

Az Intel és a Micron új fejlesztése sokkal jobb mobil eszközöket és szolgáltatásokat hoz.

Forradalmasítja a mobil eszközök és a felhőalapú szolgáltatások piacát az Intel és Micron új fejlesztésű memóriája. A 3D Xpoint technológiával készülő memória nemcsak ezerszer gyorsabb, mint a ma legmodernebbnek számító SSD, de annál tartósabb és energiatakarékosabb.

Mindez azt jelenti, hogy sokkal gyorsabb számítógépek és mobiltelefonok fejleszthetők általa a jövőben, és a szerverekből is gyorsabban nyerhetők ki az adatok. Így ha szerver- és eszközoldalon is javul a teljesítmény, akkor javulnak a felhőalapú szolgáltatások. Ami azért örömteli, mert a mai okostelefonok zömmel ilyeneket kínálnak, például a gmailhez tartozó naptár és telefonkönyv is az.

Villámgyors lesz a tablet is
Villámgyors lesz a tablet is
Pichi Chuang / Reuters

Még gyorsabban mozoghatunk a közösségi médiás térben, még lenyűgözőbb lehet a játékélmény, s mindez nagyobb bevételtermelő képességet jelent majd. Minthogy a 3D XPoint technológia egyesíti a piacon ma kapható valamennyi technológia által kínált előnyöket a teljesítmény, az adatsűrűség, az energiaigény, a tartósság és a költségek terén, adott pénzért hosszú távon nagyobb tárhely jár majd.

Ez a technológia akár ezerszer gyorsabb, és akár ezerszer tartósabb, mint a NAND, és tízszer nagyobb adatsűrűséget biztosít, mint a hagyományos memóriák. Az Intel szerint az új megoldás segíthet egészségügyi kutatásokban, gépi tanulásban, betegségek nyomkövetésében, míg pénzügyi rendszerekben a visszaélések kiszűrése is gyorsul.

Itt a Windows 10

Hivatalosan is elérhető a Windows legújabb verziója, megjelenéskor magyar nyelven is. A felhőalapú szolgáltatásokra, és a mobil–tablet–számítógép közötti teljes átjárhatóságra kihegyezett új operációs rendszer legnagyobb előnye, hogy akár matuzsálemeken is kiegyensúlyozottan működhet, a fejlesztők szerint nem feltétlenül jelent problémát, ha valakinek öt- vagy épp tízéves gépe van. A programba visszakerült a start menü, a bal oldalán szögletes ikonok és a főbb kezelőszervek, jobbon pedig élő csempék figyelnek, a legtöbbet használt programok mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.