Felvásárolhatja a Microsoft a Nokiát?

Szakértők szerint a cégfelvásárlást készíti elő a finn mobilgyártó azzal, hogy eladja a Nokia Siemens Network-öt.

Újabb hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Nokia és a Siemens közös vállalatát, a Nokia Siemens Network-öt a tulajdonosok eladnák - írja Portfolio.hu. A megállapodás azonban nemcsak pénzt hoz a Nokiának ám a Microsoft előtt egyengeti az utat, hogy az felvásárolhassa magát a bajba jutott finn mobilgyártót.

A portfolio.hu szerint egyre több jel utal arra, hogy közeledik a felvásárlás: a finn mobilgyártó kezdi rendbe tenni készülékpalettáját, és új csúcsmobilt készül piacra dobni, a Symbian operációs rendszert végleg lecserélték a Windows Mobile-ra.  

A Nokia Siemens Network eladásával kapcsolatban már korábban is felröppentek találgatások, most azonban bennfentes információk alapján egyre közelebb lehet a tranzakció: a Siemens már több pénzügyi befektetővel is felvette a kapcsolatot, állítólag tárgyaltak a TPG-vel, a KKR-rel, és a Blackstone-nal.

Az NSN a Siemens Communications és a Nokia Network Business Group összevonásával jött létre 2006 végén. A közös vállalatban a Nokia 50,1, a Siemens pedig 49,9 százalékos részesedéssel rendelkezik. A vállalat közel 58 ezer alkalmazottat foglalkoztat, tavalyi árbevétele 13 milliárd euró volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.