Felügyeleti főnök Madoff legújabb áldozata

Távozik posztjáról a Madoff-féle befektetési botrány egyik kulcsszereplője: Linda Thomsen, az 50 milliárd dolláros kárt okozó piramisjátékot több mint egy évtizeden át tétlenül szemlélő tőzsdei és pénzügyi felügyelet (SEC) rendészeti vezetője egy héttel a kongresszusi bizottsági meghallgatása után mondott fel.

Mint arról beszámoltunk, a Bernard Madoff üzelmeit leleplező „megmondóember", Harry Makropolos a washingtoni bizottság előtt keményen kritizálta a SEC illetékeseit, mivel semmit sem tettek annak érdekében, hogy véget vessenek a csalássorozatnak, amelyre Makropolos többször is felhívta a figyelmüket.

Thomsen a gördülékeny átadás-átvétel érdekében pár hétig még a helyén marad. Felettesei megvédték Thomsent, szerintük ugyanis Markopolos „nem az ő szintje" volt, bejelentéseit alacsonyabb beosztású kollégái dobták vissza rendszeresen.

Bernard Madoffal kapcsolatos hír, hogy az 50 milliárd dolláros kárt okozó piramisjáték háziőrizetben lévő szervezője egyezséget kötött a tőzsdehatósággal (SEC). A polgári peres eljárás keretében született megállapodás értelmében Madoff vállalja, hogy kifizeti a befektetőknek járandóságukat, éppúgy, mint a felügyeleti bírságot. A polgári bíróság előtt folyó eljárás a Madoff ellen folyó büntetőügytől függetlenül zajlik.

A december közepén letartóztatott Madoff pénzzé tehető vagyonát 940 millió dollárosra becsülik, azaz messze nem elegendő az általa okozott károk kiegyenlítéséhez - írja a washingtonpost.com. A megegyezést még a szövetségi bíróságnak is jóvá kell hagynia. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.