Felügyeleti biztost neveztek ki a Bank Medicihez

Biztost rendelt ki az osztrák pénzügyi felügyelet a bécsi Bank Medicihez, amelyet a Bernard Madoff féle piramisjátékban szenvedett súlyos, becslések szerint 2,1 milliárd dolláros veszteséget.

Ez az első eset, hogy hatósági intézkedést foganatosítottak a befektetési botrányban érintett egyik intézménynél. A bank alapítóját és többségi tulajdonosát, Sonja Kohnt, szoros baráti szálak fűztek eddig Madoffhoz. A cégben 25 százalék erejéig részesedéssel rendelkezik a UniCredit Austria is. A magánbank helyzete stabil, likviditása megfelelő - siettek közölni a Medicinél, ahol heteken belül elkészítik az új helyzetnek megfelelő stratégiát.

Szorosan együttműködnek a felügyelettel - írja a Reuters -, annál is inkább, mert a biztos előzetes jóváhagyása nélkül egyetlen fontos döntést sem lehet meghozni. Mint ismert, Madoff évtizedeken át forgatta a befektetők pénzét a Ponzi-féle piramisépítő módszert alkalmazva, s az előzetes becslések szerint 50 milliárd dollárral rövidítette meg őket. A 70 éves Madoff manhattani lakásán házi őrizetben várja az ellene folyó vizsgálat végét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.