Feltartóztatták, majd elengedték a SkyEurope gépét Párizsban

A reptéri elszámolásokkal kapcsolatos viták miatt feltartóztatták a SkyEurope egy gépét a párizsi Orly repülőtéren, de délután végül elengedték.

Az APA osztrák hírügynökség keddi jelentése szerint az Orly azzal indokolta a hétfőn, Prágából érkezett gép feltartóztatását,  hogy a SkyEurope-nak többszöri figyelmeztetés ellenére "hónapok óta" rendezetlen számlái vannak. A párizsi repülőtér üzemeltetője ezért  bírósághoz fordult, egy első fokú francia polgári bíróság pedig  június 18-án úgy határozott, hogy a kinnlevőségek rendezése  érdekében feltartóztathatják a SkyEurope egy repülőgépét.

Az Orly szóvivője elmondta: "rendkívül ritkán" alkalmaznak ilyen  eljárást. A szlovák légitársasággal szemben fennálló követelések  nagyságáról a szóvivő nem tájékoztatott, és azt sem közölte, hogy a  továbbiakban miként kívánják kezelni az ügyet.

A Sky Europe légitársaság kedd délután már azt közölte, hogy a repülőtéri hatóság elengedi a cég ott feltartóztatott repülőgépét, miután egyetértettek abban, hogy a SkyEurope vagyonának bírósági védelme a hitelezőkkel szemben mindenkire vonatkozik. A Sky Europe azt is közölte, hogy folytatja rendes működését, a megváltott jegyek érvényesek, a további helyfoglalás folyamatos és lehetséges, a menetrend nem változott és nem lesznek járatkimaradások.

Zboray András, a SkyEurope kereskedelmi  vezérigazgató-helyettese elmondta: egy gépüket valóban  feltartóztatták a párizsi repülőtéren, és rendezetlen számlák is  vannak. A társaság azonban jogellenesnek tartja a francia fél  lépését, a SkyEurope ugyanis az illetékes szlovák bíróság döntése  alapján hitelezői védelem alatt áll, ez a védelem pedig az Európai  Unió egész területén, így Franciaországban is érvényes, mondta  Zboray András.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.