Felszámolja egyes cégeit a BKV

Felszámolja vagy más feladattal bízza meg a fővárosi tömegközlekedésért felelős BKV azt a négy leányvállalatát, amelyek - mint kiderült - eddig nem végeztek tevékenységet.

Felszámolja vagy más feladattal bízza meg a BKV azon négy leányvállalatát, amelyek csak papíron léteznek, tevékenységet jelenleg nem folytatnak.

Arról, hogy a BKV-nak olyan cégei vannak, amelyek nem végeznek gazdasági tevékenységet, a Népszava számolt be csütörtökön.

Az üggyel kapcsolatban a BKV az MTI megkeresésére közölte: hat társaságban van 100 százalékos tulajdonrészük. Ezek közül négy nem folytat érdemi tevékenységet: a Reklám Szolgáltató Kft., a BKV Ingatlan Kereskedelmi és Ingatlanhasznosítási Kft., a BKV Közbeszerzés Szolgáltató Kft. és a BKV Trade Kft.

A Műhely 8 Zrt. a BKV VJSZ tulajdonában van, amely szintén a BKV leányvállalata.

A BKV Trade Kft.-n kívül a cégeket még Antal Attila idejében, 2007 második félévében hozták létre. Az alapító okiratokat az akkori vezérigazgató szignálta. Eredetileg ezekbe szervezték volna ki a BKV reklám-, ingatlanértékesítési és közbeszerzési tevékenységeit.

A cégek - melyek fenntartása éves szinten pár százezer forintba kerül - azonban nem kapták meg ezeket a feladatokat. Ezért a BKV az ingatlan- és közbeszerzési céget felszámolja, a BKV Reklám Kft.-t pedig átalakítja és a libegő működéséért lesz felelős.

A BKV Trade Kft.-t (amelyet energiakereskedelemre alapítottak) továbbra is életben tartják. A cégek felszámolása elbocsátásokkal nem jár, mivel nincsenek alkalmazottaik, ügyvezetőjük pedig díjazás nélkül végzi munkáját - közölte a BKV.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.