Leszámolnak a húsüzemmel Pápán

Kezdeményezte a pápai húsüzem felszámolási eljárásának megindítását a pápai önkormányzat a Veszprém Megyei Törvényszéknél.

A város közleménye szerint a pápai képviselőtestület mint a többségi tulajdonosi jogok gyakorlója november 6-i ülésén "a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást.

Közölték: a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. - akkor még Pápai Hús 1913 Kft. néven - 2014. júniusában kötött csődegyezséget hitelezőivel, ám a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai pedig november elejére kimerültek. A húsüzem lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése is.

Hozzátették: a társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz.

A felszámolási eljárással kapcsolatban a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.