Felszállt az első Kínában összeszerelt Airbus

Sikeresen teljesítette első útját a kínai Airbus-összeszerelő üzemből elsőként kikerült A320-as repülő. Az óriásgépet Tiencsin (Tianjin) városában szerelték össze, ahol 1,17 milliárd euróból épült Airbus-gyár.

A gond nélkül teljesített próbaút négy óráig tartott. "Ez a gép ékes példája annak, hogy Kínában is lehet olyan minőséget produkálni, mint Hamburgban vagy Toulouse-ban" - közölte az EADS nyugat-európai légi, hadi és űripari gyártó.

Az első Európán kívüli Airbus-üzem az EADS és egy kínai konzorcium közös vállalkozása, amelyben részt vesz egyebek között a legnagyobb kínai repülőgépgyár, a China Aviation Industry Corp.. A tervek szerint az üzemben idén összesen 11, 2011-től pedig már havonta négy A320-ast szerelnek össze. Az első gépek főbb részeit még Németországban rakják össze, és Kínában zajlik a teljes összeszerelés, később viszont egyre több kínai alkatrész kerül majd a repülőkbe.

A kínai Airbus a kínai piacra készül, amelyet jelenleg az Airbus-rivális amerikai Boeing ural. A várakozások szerint a kínai belföldi légi forgalom az ország gazdasági felemelkedésével párhuzamosan bővül és nagy lesz a kereslet a tiencsini A320-asok iránt.

 

Levegőben a kínai A320-as
Levegőben a kínai A320-as
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.