Felpörög a Hankook

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyára 2011-re megduplázza gyártókapacitását, ami 10 millió gumiabroncs előállítását jelenti évente, s ennek keretében 450 szakmunkást vesz fel 2010-ben, s további 250-et 2011-ben - közölte a társaság kedden.

A Hankoook beszámolója szerint a regionális munkaügyi központokkal és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolával együttműködve a gumigyártó cég elindította az abroncsgyártó szakképzést 2009-ben. A képzésre regisztrált munkanélküliek jelentkezhetnek, akiknek a Hankook Tire garantáltan hosszú távú és biztos munkát kínál a kurzus sikeres befejezését követően.

A 4 hónapos (500 órás) képzés elméleti és gyakorlati oktatást is tartalmaz. A 200 órás elméleti képzést a középiskola szervezi, a 300 órás gyakorlati képzésre pedig a Hankook korszerű rácalmási gyárában kerül sor, ahol a részvevők a legújabb ipari technológiákat ismerhetik meg.

A Hankook, Magyarországot választva európai gyárának helyszínéül, 2007-ben építette fel 550 millió eurós befektetéssel rácalmási abroncsgyárát, ahol jelenleg 1270 alkalmazott naponta 15000-nél több gumiabroncsot gyárt mintegy 350 méretben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.