Felpörgette a vb az állami monopóliumot

Igencsak felpörgette a Szerencsejáték Zrt. forgalmát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság. A torna öt hete alatt összesen közel 12 milliárd forintot tettek meg a játékosok a Tippmixen és a Tippmixprón, zömmel a vébé eseményeire. Ez azt jelentette, hogy valamivel több, mint kétszer annyi szelvénnyel és téttel fogadtak az emberek az idei bajnokság alatt, mint négy évvel ezelőtt.

 

A legnagyobb – közel 920 millió forintnyi – érdeklődés a német-argentin döntő iránt volt. A második helyre a holland-argentin elődöntő "került", míg harmadik a brazil-német elődöntő lett, előbbire 586, utóbbira 535 millió forintnyi tét érkezett.

 

A tippek összesen több mint 8 milliárd forint nyereményt hoztak a fogadóknak. Az egy meccsre kifizetett legnagyobb nyeremény a Németország–Argentína döntő volt, összesen 548 millió forinttal. Ez annyiban érthető, hogy erre a meccsre jött össze a legtöbb fogadás.

A legszerencsésebb fogadónak az játékos mondható, aki 200 forintos téttel több mint 376 ezer forintot tehetett zsebre 6-os kötést játszva. Ez egyébként 1883,6-os odds.

 

A fogadók lényegében biztosra vették a döntő előtt a német győzelmet. Összesen 550 ezer fogadás futott be a Tippmixen a kiegészítő fogadásokkal együtt. A játékosok több mint 88 százaléka a németek, 5 százaléka pedig az argentinok győzelmére tett.

 

A vébé a Tippmixpro forgalmára is megtette hatását: az online fogadások részaránya az öt hét átlagában a húsz százalékot közelítette. A legnépszerűbb fogadási események egyébként – a meccs győztesére való fogadás mellett – a szögletek számára való fogadás.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.