Félnek a lízingcégek

Az autós devizahitelesek megmentése lízingcégek végét jelentené – idézi a Lízingszövetség mai tájékoztatóját a Portfólió. Felívelőben a személyautó-lízing – tájékoztat ugyanarról az MTI.

Számos lízingcég bedőlne, ha Lázár János múlt heti szavai szerint a választások után az autós devizahiteleseket is megmentenék - idézi a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetsége mai sajtótájékoztatóját a Portfólió. Várhatóan emiatt nem valósul meg Lázár ígérete.

A lízingtársaságok kedélyeit borzolja az is, hogy hamarosan el kellene indulnia az új hitelbiztosítéki nyilvántartásnak, de a végrehajtás részletei nem ismertek. Személyiségi jogi aggályokat szintén felvet az új rendszer: bárki számára nyilvánosan elérhető lesz ugyanis, mire vettünk fel hitelt, mit lízingelünk - idézi a lap a tájékoztatón elhangzottakat.

Az MTI eddig kiadott rövidhírében erről nincs szó. A távirati iroda Lévai Gábor, a szervezet főtitkára szavaiból azt emeli ki, hogy adataik szerint 2013-ban a hazai lízingpiacon 4 százalékkal 365 milliárd forintra bővültek az új kihelyezések az előző évhez képest.

A lízingcégek által kezelt teljes portfólió értéke 6 százalékkal csökkent, így 2013 végén 1479 milliárd forintot ért el.

A flottán kívüli gépjármű-finanszírozást tekintve a válság kitörése óta először nőtt érdemben az új személyautó finanszírozás, a szerződések számát tekintve 22 százalékkal, a finanszírozott összegben több mint 31 százalékkal - mondta az MTI tudósítása szerint a főtitkár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.