Felmondott Zsuga János

Felmondott Zsuga János, a Mol tulajdonában lévő központi gázvezetékcég, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója – erősítette meg lapunknak Szollár Domokos, a Mol magyarországi szóvivője. Felmentését, úgy tudjuk, személyes okok, fáradtság miatt kérte. Augusztus 1-től közös megegyezéssel távozik.

Ismereteink szerint utódjelöltje az eddig a Mol nemzetközi kitermelésében tevékenykedő Fehér János, akinek kinevezési folyamata még zajlik. A két érintettet nem értük el.

A közgazdász végzettségű Fehér János több mint 40 éve dolgozik az olajiparban. A Molhoz másfél évtizede került. 2006 és 2011 között a csoport – mára a hazait is meghaladó – pakisztáni gáz- és olajkitermelési munkálatait vezette. 2011-ben Szíriából a csoport egész közel-keleti kutatás-termelését irányította. Jelenleg a Mol irányította horvát INA-nál dolgozik.

A 43 éves Zsuga János a Miskolci Egyetemen végzett okleveles gázmérnökként, 2009 óta címzetes docens, 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. 2003 óta irányítja vezérigazgatóként a Mol-tulajdonú országos központi gázhálózatot, gondoskodott annak fejlesztéséről, karbantartásáról, az ellátás folyamatosságáról. Iparági vélekedések Zsuga távozását összefüggésbe hozzák a rezsicsökkentés bevételcsökkentő hatásával, az MVM gázpiaci előretörésével és a Nabucco-építés lefújásával is. A váltás hozzáértők szerint abszolút molos belügy, a Mol ismét horvát célkeresztben lévő elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt pozícióját erősíti. Ugyanakkor forrásaink cáfolták, hogy a két cégvezető között feszültség lett volna. A vezérigazgató ismerői szerint kiemelten küzdött dolgozóiért. Az FGSZ 2012-ben negyedszer lett a legjobb munkahely, Zsuga János tavaly az év menedzsere lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.