Félmillióan a vásárvárosban

Holnap az AgromashExpoval debütál az idei kiállítási szezon a Hungexpon. A kőbányai vásárváros programjain tavaly félmillióan vettek részt, a cég a válság ellenére 25 százalékkal növelte bevételét.

Az Utazás kiállítás, a Fehova, a Construma, és a tavaly első ízben megrendezett BNV Kölyökparádé a legnépszerűbbek a Hungexpo rendezvényei közül. Mint Ganczer Gábor, a társaság vezérigazgatója mai tájékoztatóján elmondta: 2011-ben 4 milliárd forintos bevételt értek el, ami 53 millió forintos nyereséget eredményezett, szemben a 2010-ben elkönyvelt 878 millió forintos veszteséggel szemben. A vásárváros a válság ellenére remekül teljesített, ami többek közt a megerősített konferencia üzletágnak is köszönhető.

A Hungexpo a következő hat évben 15 nagy nemzetközi kongresszusnak szeretne helyet adni, az idén például a Fifa éves tanácsakozását tartják náluk. Újdonság lesz az idén a londoni olimpia kapcsán a Magyar Olimpiai Bizottsággal való együttműködésük, ami Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvásárán, az Utazás kiállításon is megmutatkozik, ahol a sport, illetve a sportturizmus előtérbe kerül.

A holnap 30. alkalommal megnyitó AgromashExpo eddigi legnagyobb területén, 20 ezer négyzetméteren várja az érdeklődőket, a kapcsolódó konferencián a vetőmag és növényvédőszer hamisítás lesz az egyik fő, nagy érdeklődésre számot tartó téma. A márciusi Utazás kiállításra pedig digitális katalógussal jelentkezik a Hungexpo, amely az idén összességében 22 saját kiállítást tervez.

Bár a kiállítók száma, és a kiállítási terület nagysága valamennyi európai szakvásáron csökkent, az eredményes működést a cég átszervezése, és a piac igényei alapján megszervezett új rendezvények biztosítják. Utóbbira jó példa a novemberben tartott, nagysikerű Ízek és borok fesztivál, amit az idén is megrendeznek Kőbányán. A vásárszervező cégnél változás, hogy bevételüknek már nem a 80, hanem csak a 60 százalékát adják a kiállítások, a többit a konferenciák, és az egyéb, befogadott rendezvények.

A megújított várásvárosban több nagyszabású kulturális és sporteseményt is tartottak, és a jövőben is meghirdetnek oda, a helyszín ugyanis megfelelt az elvásároknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.